PRODUCATOR ACOPERIRI RETRACTABILE PENTRU PISCINE SI TERASE
Menu

Intrebari frecvente – despre acoperiri

HomepageDespre acopeririIntrebari frecvente

Intrebari frecvente despre acoperirile de piscine, spa si terase

 • Care este diferenta dintre policarbonatul cu perete dublu (celula de aer) sic cel compact?
  Policarbonatul cu celula de aer de 8 sau 10 mm este translucid, adica nu complet transparent (aspect de sticla). Acest policarbonat contine celula / celule de aer si prin urmare confera un factor de izolare mai bun (un coeficient de transfer termic mai mic  - U=3,1 W/m2 K). Policarbonatul compact de 4mm este complet transparent, are aspect de sticla. In comparatie cu policarbonatul cu celula de aer, acesta are un factor de transfer termic mai mare ( U=5,4 W/m2 K) dar este considerat mult mai estetic.  
 • Este posibila deplasarea segmentelor in ambele directii?
  Da, este posibila. Segmentele pot fi deplasate in ambele sensuri datorita liniilor de sina bidirectionale.
 • Care este latimea unui segment?
  Latimea unui segment este data, in special, de lungimea acoperirii dar si de numarul de segmente aferent fiecarui tip de acoperire (1,5 – 2,5 m in functie de tipul constructiv).
 • Este posibila fabricarea unei acoperiri pe dimensiuni foarte exacte cerute?
  Da, toate modelele de acoperiri (cu exceptia celor standardizate – acoperirile SPA) sunt produse (fara nici un cost suplimentar) pe dimensiunile exacte solicitate.
 • Care este diferenta dintre varintele constructive NEO si PROGRESS?
  Sistemul de profile NEO ™  patentat de Alukov, permite montarea sistemului de inchidere a segmentelor la inaltime (nu la nivelul liniei de sina) – sistemul EASY UP, are sistemul inovator de ventilatie AIR FRESH™ (praguri rabatante pe peretii frontal ice permit ventilarea cand acoperirea este complet inchisa). Sistemul de profile PROGRES presupune utilizarea unor profile mai solide care permit constructia acoperirilor cu latimi mari sau pentru a atinge parametrii de incarcare la zapada sau vant superiori.
 • Din ce materiale este construita acoperirea de piscina ?
  Acoperirea de piscine este construita pe o structura de profile dintr-un aliaj special de aluminiu, vopsite in camp electrostatic, in diverse variante coloristice (argintiu, alb, bej, antracit, maro antic sau cobalt). Aceasta structura este imbracata in placi de policarbonat. Toate organele de asamblare si accesoriile sunt fabricate din otel inoxidabil. Este absolut necesara folosirea materialelor de cea mai buna calitate, datorita faptului ca apa din piscina contine substante chimice care dezvolta un mediu agresiv care poate deterioara in timp orice material coroziv.
 • Este normal sa se formeze condens in interiorul policarbonatului celular?
  Da, condensul din interiorul policarbonatului cu perete dublu este normal si imposibil de evitat. Apa provenita din condens se va fi eliminata prin canalele de scurgere.
 • Cum pregatim acoperirea pentru iarna?
  Acoperirea nu necesita o pregatire speciala pentru iarna. Este suficient sa inchideti si sa incuiati toate segmentele si usile. Este important sa indepartati regulat zapada de pe acoperire. In acest fel veti evita supraincarcarea acoperirii.
 • Ce garantie oferiti?
  Datorita materialelor de cea mai inalta calitate si tehnologiilor avansate de fabricatie, Alukov este producatorul care ofera una din cele mai mari perioade de garantie din domeniu: 15 ani garantie pentru policarbonat, 5 ani garantie pentru tratamentul suprafetei profilelor, 3 ani grantie generala.
 • Cat dureaza montajul unei acoperiri de piscinea?
  Durata montajului depinde de dimensiunile acoperirii de piscine si de calitatea suprafetei pavajului. Pentru acoperirile de mici dimensiuni, montajul dureaza 3-4 ore.
 • Care este termenul de livrare?
  Termenul de livrare este in principiu 4–6 saptamani de la lansarea comenzii. El poate fi diferit in functie  de complexitatea solutiei sau de perioada din an (plin sezon / extrasezon)
 • Culoarea policarbonatului poate inflenta temperatura din incinta?
  Da, ca regula generala o culoare mai inchisa reduce putin temperatura de sub acoperire (aproximativ 1-2 °C) in comparatie cu cel transparent.
 • Cat de mult acoperirea poate ridica temperatura apei din piscine?
  Acoperirea poate ridica temperatura apei din piscina in functie de conditiile locale specific (intre 6 si  10 °C ).
 • Este posibila utilizarea piscinei acoperita pe toata durata anului?
  Acoperirile de piscina prelungesc semnificativ sezonul de utilizare. In perioda iernii, pierderile de caldura si condensul aparut datorita diferentelor mari de temperature sunt resimtite mai puternic.
 • Este necesar sa avem o zona de beton sub liniile de sina?
  Da, pentru o glisare mai usoara a segmentelor si pentru a evita eventuale tasari in timp ale terenului, este necesara o zona betonata, ferma si perfect plata.
 • Cat de aproape de marginea piscinei pot fi instalate liniile de sina?
  Regula generala: distanta minima intre linia de sina si marginea piscinei = inaltimea buzei piscinei fata de pardoseala (exemplu: daca piscina este suprainaltata cu 6 cm fata de pardoseala, distanta minima necesara pentru linia de sina este 6 cm).
 • Cum intretin acoperirea de piscina?
  Acoperirea este foarte simplu de intretinut. Folositi jet de apa pentru a o curata si asigurati-va ca nu sunt obiecte straine pe linia de sina sau pe acoperire.
 • Cum pot comanda o acoperire de piscina?
  Puteti comanda acoperirea de piscina prin e-mail sau telefon. Este insa de preferat sa efectuam o vizita la fata locului (care nu implica vreun cost sau vreo obligatie ulterioara) prin care sa va explicam toate detaliile legate de solutii, optiuni (modele, dimensiuni, culori) sa efectuam masuratorile necesare, astfel incat sa va ajutam in luarea celei mai bune decizii.
 • De ce sa acopar piscina?
  Acoperirea unei piscine extinde sezonul de utilizare, cel putin din primavera pana toamna. Reduce pierderile de caldura ale apei si minimizeaza costurile de incalzire.  Face mult mai usoara intretinerea piscinei, protejeaza apa din piscina de factorii externi, asigura siguranta pentru copiii mici sau animalele de companie, va da posibilitatea sa va bucurati de piscina si daca vremea de afara nu este cea mai prietenoasa.