PRODUCATOR ACOPERIRI RETRACTABILE PENTRU PISCINE SI TERASE
Menu

Grupul Alukov atinge noi culmi in vanzari si capacitatea de productie

Grupul Alukov atinge noi culmi in vanzari si capacitatea de productie
New administrative building in Orel

Grupul Alukov a avut in ultimii ani un ritm de crestere accelerat. Toate cele patru facilitati de productie au fost marite si modernizate, pentru a creste capacitatea de productie si pentru a scurta timpul de fabricatie, in idea de a satisface nevoile clientilor si de livrararea cat mai rapida a acoperirilor pentru piscine si terase, in intreaga lume.

 

Astfel, grupul Alukov are acum patru fabrici moderne, la cel mai inalt standard – doua în Cehia, una in Slovacia si una in Ungaria. Toate aceste  fabrici au suferit imbunatatiri majore. Nu numai prin cresterea capacitatii de productie, ci si prin reducerea consumului de energie, prin implementarea unor noi procese de productie si a noilor tehnologii care includ multa automatizare și digitalizare.

 

New building in Orel

New building in Orel

 

Cifra de afaceri a grupului este de peste 60 milioane de Euro in 2021

 

Pentru industria acoperirilor de piscine, ultimii ani au adus o crestere rapida si se pare ca pentru Alukov cresterea continua inca. Grupul a reusit sa creasca cifra de afaceri cu 30% în doi ani consecutivi si icearca inca o creștere de 25% în 2022. Alukov a fost fondat in Cehia si a avut piata locala ca si piata de desfacere  principala mai mutți ani. Astazi, piata din Cehia realizeaza aproximativ 20% din cifra de afaceri a grupului, deoarece intregul grup se concentreaza pe export. Principalele piete sunt acum Germania, Austria, Suedia, Franta, SUA, Belgia si nu numai, unde grupul a dezvoltat un parteneriat puternic cu companii locale, care a fost benefic pentru toate partile implicate. Datorita rezultatelor bune in vanzari, grupul a reusit sa creasca capacitatea de productie si dezvoltarea de noi produse care atrag si mai multe companii sa inceapa sa colaboreza cu grupul Alukov, pe pietele lor locale.

 

Production Plant Slovakia Production Plant Hungary Production plant Orel
Production Plant Slovakia
Production Plant Hungary
Production plant Orel

 

Investitie de peste 11 milioane de Euro

 

Grupul a investit puternic in toate aspectele afacerii sale. Au fost construite noi hale de productie si depozite in Cehia, Slovacia si Ungaria, iar fabricile se intind acum la peste 110.000 m². Cele mai mari investitii au fost noul centru administrativ cu dotari la cel mai inalt nivel, parcare cu peste 300 de locuri pentru companie si angajati, utilaje noi si echipamente tehnice pentru noile unitati de productie, panouri solare pentru spatiile de productie din Orel si Batonyterenie. De asemenea, s-au facut o multime de investitii mai mici, dar foarte importante, de care grupul Alukov va beneficia pe termen lung. Si anume, implementarea sistemului ERP, software suport pentru livrari, showroom de produse noi impreuna cu geamanul sau, showeoom-ul virtual si solutii mai eficiente de management al energiei.

 

New showroom in Orel

New showroom in Orel

 

In general in ultimii ani, Alukov s-a concentrat pe digitalizare si automatizare– implementarea celor mai noi procese de afaceri, productie, tehnologie si logistica. Toate aceste domenii au fost imbunatatite cu noi solutii IT. Aceste solutii, precum si produsele, care sunt personalizate pentru fiecare client in parte, au fost de asemenea dezvoltate si implementate personalizat pentru nevoile grupului Alukov.  

 

Orel production plant

Orel production plant